Kök

Ehrensvärdsgatan 13A

Rörsjöstaden, MALMÖ

Charmig etta i populära Rörsjöstaden

Charm möter modernitet i denna välplanerade och genomgående etta belägen i minst sagt attraktivt område. Bostaden är såväl unik som klassisk genom att både husera en stor klädkammare och tvättmaskin - samtidigt som man inte gjort avkall på tidstypiska 20-talsdetaljer i form av bl.a. spröjsade fönster i burspråk, hög takhöjd med takrosett och genomgående brädgolv. Ett allrum med rymd tack vare sin lättmöblerade egenskap. Smakfullt kök med plats för större matbord, som trots sin modernisering spelar i symfoni med bostadens tacksamma originalattribut. Med närhet till både grönska och stadsliv bor man här i en mycket välskött förening med stabil verksamhet sedan 98 år tillbaka. Välkomna att uppleva harmonin på Ehrensvärdsgatan 13A - kontakta Lucas Ahlm, 0738-545 565.

Budgivning pågår

Högsta bud 1 300 000 kr

Fakta

Utgångspris
1 495 000 kr
Månadsavgift

2 125 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

51 668 kr

Rum

1 st

Boarea

38 m²

Våningsplan

2 / 4

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1925

Reg. fastighetsmäklare

Profil

Lucas Ahlm

0738-545565

lucas@lucbroker.com

Rum

 • Hall

  Två bekvämliga trappor upp nås denna karaktärsfulla bostad och trots att hallen är belägen i mitten av bostaden kan man redan här konstatera lägenhetens goda ljusinsläpp. Hallen rymmer plats för avhängning med förvaringsmöblemang och härifrån har man access till bostadens alla ytor.

 • Kök

  Nyrenoverat kök i modernt bohemisk stil omfamnar lägenhetens charm och framhäver de tidstypiska detaljerna från 1929. Den massiva bänkskivan, vitrinskåp i plural och vita kakelplattor i högglans med ett sättmönster i halvförband är alla väl utvalda komponenter som ger köket dess smakfulla uttryck. Med god förvaring och plats för större matbord är detta ett kök med mersmak som även rymmer en tvättmaskin.

 • Allrum

  Det enhetliga brädgolvet leder en vidare in till allrummet som med enkelhet huserar såväl soffgrupp som säng, invid tillhörande möblemang efter tycke och smak. Välbalanserade materialval, den tilltagna takhöjden, ett burspråk som ger ordentligt med ljusflöde och takrosetten i original spelar alla sin roll i att göra detta rum till något särskilt.

 • Klädkammare

  Med praktisk access från hallen nås en tacksam klädkammare som med sin storlek sväljer en särskilt stor kollektion.

 • Badrum

  Tidlöst renoverat badrum med kulörer i skalan mellan vitt och svart. Detaljer såsom spegelskåp, diverse väggnischer och vägghängd klosett med integrerad spolknapp.

 • Övrigt

  Till bostaden hör både ett vinds- och ett källarförråd.

Månadsavgift

2 125 kr/mån

inkl. värme, VA och kabel-tv

Indirekt nettoskuldsättning

51 668 kr

1 538 kr/kvm. Enligt bostadsrättsföreningens årsredovisning med räkenskapsslut 2021-12-31.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 26/6 2020

Klass

F

Drift per år

Försäkring

1 800 kr

Elförbrukning

3 600 kr

Summa

5 400 kr

Driftskostnaderna är uppskattade och kan skilja från faktisk förbrukning.

Närområde

Stadsdelen utförd som en enda stor park - det är Rörsjöstaden. Med sin centrerade kronjuvel S:t Pauli kyrka har man alltid närhet till kultur. På senare år har området även berikats med i princip allt man kan önska sig i serviceväg med flertalet gym, matbutiker, caféer, skolor, och listan fortsätter. Trots att närheten alltid finns till såväl grönska, cityliv och vatten är det även smidigt att ta sig längre sträckor med Värnhemstorgets bussförbindelser och närheten till Inre ringvägen.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1925

Förening

Namn

Bf Hemfrid upa.

Organisationsnr

746000-1584.

Hemsida

www.bfhemfrid.se.

Tillåter delat ägande

Ja.

Om föreningen

Bf Hemfrid upa är en äkta förening som bildades 1925 och förvärvade fastigheten 1929. Föreningen äger marken och består av 125 lägenheter.

Organisationsform

Bostadsförening.

Parkering

I området gäller boendeparkering. Besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se för mer information.

Övrigt

Mer än en person kan vara ägare av samma andelsrätt men har då en gemensam röst vid stämma. Avgiften kommer prel. justeras med +3% per 2024-01-01. För mer information om föreningen, besök gärna deras trevliga hemsida www.bfhemfrid.se.

Renoveringar

2022 - Ombyggnation miljöhus 2020 - OVK 2019 - Spolning avloppsstammar 2019 - Omfogning fasad 2019 - Balkongrenoveringar 2016 - Fönstermålning 2015 - Trapphusrenovering 2014 - Fiberinstallation 2011 - Takomläggning 2003 - Byte el-stigare 2000 - Byte tappvattenstammar.

Gemensamma utrymmen

- Trevlig innergård - Övernattningsrum - Hobbyrum - Tvättstugor - Cykelrum - Miljöhus.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Kabel-tv levereras genom Telenor och basutbudet ingår i avgiften. Bredbandsleveratören är Ownit och hastigheten 1000/1000 mbit/s levereras genom ett obligatoriskt tillägg om f.n. 65 kr/mån.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

125 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder