Trädgård

Majgatan 1B

Kulladal, Malmö

Gedigen familjevilla med trevlig utemiljö

På idylliska Kulladal ligger detta gedigna 1,5-planshus i familjevänligt villaområde med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till diverse centrumfunktioner. Tomten kännetecknas av en stor, lummig och välskött trädgård som man når från bostaden genom altandörrar i plural. Med detta hus ges man möjligheten att sätta sin egen prägel genom renovering efter tycke och smak, där potential finns att tillskapa sig sex sovrum samtidigt som man bibehåller de rymliga sociala ytorna. Bortsett från de estetiskt goda grundegenskaperna återfinns även flertalet praktiska kvalitéer såsom energisnål uppvärmning med luft/vatten-värmepump, nyligen bytta 3-glasfönster, praktisk groventré, friliggande förråd och väl tilltagen carport. Välkomna att uppleva villaglädjen på Majgatan 1B.

Fakta

Utgångspris
5 495 000 kr
Fast.beteckning:

Malmö Ritsaren 2

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

176 m²

Biarea

11 m²

Tomtarea

765 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1978

Reg. fastighetsmäklare

Profil

Lucas Ahlm

0738-545565

lucas@lucbroker.com

Rum

 • Hall

  På fasaden närmast carporten når man bostadens huvudentré där man kliver in i en hall med goda möjligheter för klädavhängning innan man leds vidare till de sociala ytorna. Vill man istället använda groventrén är denna belägen enbart några meter bredvid huvudentrén.

 • Sällskapsyta nedre plan

  Hela 12 meter - det är längden på den yta som idag berikar husets nedre plan med sociala tillställningar. Den klassiska 70-talstrappan agerar smidig rumsfördelare mellan matplatsen och det mer avslappnade soffmöblemanget. Från denna sociala yta når man med enkelhet såväl dubbla uteplatser, köket och övre plan.

 • Kök

  Köket är väl tilltaget och det lantliga utförandet är uppställt i en trevlig o-form. Här är möjligheterna många om man är renoveringsintresserad, både vad gäller uppställning men även placering då man med fördel kan flytta köket om så önskas. Intill köket ligger bostadens tvättstuga och groventré.

 • Sovrum 1-4

  Samtliga sovrum är av större storlek och merparten rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang efter behov. På nedre plan är ett av sovrummen försett med praktisk skjutdörrsgarderob. På övre plan har ett av sovrummen utgång till balkong med kvällssol som vetter mot trädgården på husets baksida.

 • WC nedre plan

  Praktiskt belägen intill hallen ligger detta wc av mindre storlek där man kan använda klosetten, tvätta sig i handfatet eller för den delen spegla sig.

 • Sällskapsyta övre plan

  Väl uppe på övre plan möts man av dubbla takfönster som ger ett härligt ljusflöde till en yta vars användning idag är ett tv-rum. Härifrån når man två sovrum, badrum och flertalet klädkammare.

 • WC övre plan

  På övre plan ligger bostadens badrum som med sin ordentliga storlek idag rymmer allt ifrån dubbelhandfat, duschkabin med jetstrålar och ett spa-badkar. Särskilt trevlig känsla ges tack vare ett fönster i detta badrum.

 • Tvättstuga

  Tack vare sin storlek rymmer tvättstugan idag inte minst flertalet skåp och förvaringsmöjligheter, men även en maskinpark bestående av tvättmaskin och torktumlare.

 • Trädgård

  Likt en halsduk omfamnar den lummiga trädgården huset från alla håll. På framsidan skiljs trädgården åt med gatan genom ett trästaket med liggande ribbor. Väl innanför staketet börjar växtligheten med trevliga rabatter och gräsmattan som leds runt om hela huset. Tar man vänstervarvet från framsidan möts man av fruktträd, planteringslådor, husets ena uteplatser och en uppvuxen häck längs hela den sydliga tomtgränsen. Vidare når man körsbärsträd och ännu en stenlagd uteplats, som är belägen intill den större gräsytan. Majgatan 1B erbjuder en trädgård med mersmak.

 • Övrigt

  - Fiberbredband är anslutet till huset. - Friliggande förråd. - Väl tilltagen carport. - Plats för parkering av flertalet fordon. - I trädgården finns fruktträd i form av körsbär, bigarråer, äpple, plommon, hallon, smultron och björnbär. - Ovan det övre planet har huset en vind.

Tomt

Friliggande villa med trädgård.

Planbestämmelser

Fastigheten innefattas av Länsstyrelsen antagen detaljplan PL173. Detaljplanen för området upprättades 1940 och senaste detaljplaneändringen utfördes 2001.

Bilplats

Carport av större modell samt fri parkering på gatan.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 2/6 2023

Klass

C

Elektricitet

Nätbolag

Eon

Förbrukning

7 422 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 364 kr

Vatten/avlopp

4 451 kr

Elförbrukning

21 604 kr

Renhållning

700 kr

Övrigt

4 500 kr

Summa

35 619 kr

Driftskostnaderna kan skilja från faktisk förbrukning. Kostnaden under "övrigt" innefattar fiberbredband med hastigheten 100/100 mbit/s.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 775 000 kr

Byggnad

2 342 000 kr

Mark

1 433 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1978

Pantbrev

Summa

860 000 kr

Antal

7 st

Närområde

I Malmös södra delar finner man Kulladal där etablerade bostadsområden möter lugn i koloniområden och grönska men även puls genom närheten till shoppingkvarter och city. Här finns ett stort utbud av närservice och nöje genom satsningar på Mobilia, Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Med tillgång till inre ringvägen kan man lätt och snabbt ta sig ut på de stora vägarna. Spinneriets förskola finns på Mobila där utemiljön är på taket och som är fördelat på två etage med flera spännande och kreativa miljöer för barnen. Det finns goda parkeringsmöjligheter både på gata och i närliggande parkeringshus samt närhet till både stads- och regionbussar.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

1978

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel och trä

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betong

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luft/vatten-värmepump

Tak

Tegel

Fönster

3-glas

Renoveringar

2021 - Byte av fönster 2017 - Fasadmålning 2012 - Installation luft/vatten-värmepump Installation av fiberbredband är utförd genom Sydantenn.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder