Balkong - utsikt

Scheelegatan 2B

Håkanstorp, MALMÖ

Nyrenoverad tvåa med milsvid utsikt

Detta är ett hem om 60 kvm som andas livskvalitet i det stora och det lilla. För det är just runt 60 kvm som behövs för att disponera en väl avvägd tvårummare där vardagsrummet har plats till sittmöblemang för olika ändamål, där sovrummet med enkelhet rymmer en dubbelsäng samtidigt som det inte sväljer för många kvadratmeter från övriga lägenheten, där förvaringsmöjligheterna är tillräckliga samt där köket kan ligga separat och ändå vara fullgott i storlek. Addera därtill genomgående trevligt utvalda materialval, hiss, balkong och inte minst tionde våningens utsikt som sträcker sig över både stad och grönområden. Kontakta mäklare Lucas Ahlm för att uppleva dessa 60 kvm på Scheelegatan 2B.

Fakta

Månadsavgift

3 466 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

78 881 kr

Fast.beteckning:

Kungsliljan 1

Rum

2 st

Boarea

60 m²

Våningsplan

10 / 11

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Reg. fastighetsmäklare

Profil

Lucas Ahlm

0738-545565

lucas@lucbroker.com

Rum

 • Hall

  Kliver man av hissen på husets tionde våning når man genom säkerhetsdörr bostadens hall där man möts av goda möjligheter för klädavhängning. Vidare är förlängningen av hallen försedd med integrerade garderober som har potential att svälja även den större familjens förvaringsbehov. Med enkelhet kan man från hallen nå mer eller mindre samtliga rum i hemmet.

 • Vardagsrum

  Precis som man önskar av ett vardagsrum i en tvårummare kan man i detta vardagsrum rymma både matsal och soffgrupp, med tillhörande möblemang. Ytskiktens ljusa kulörval går hand i hand med det ljusflöde som tillåts av stora fönsterpartier i kombination med den fria utsikten som tionde våningen har att erbjuda.

 • Balkong

  En balkong med mersmak där möjlighet finns att avnjuta frukosten till milsvid utsikt och solens första strålar som på soliga dagar håller i sig ända till lunch. Ljusa ytskikt och faktumet att balkongen är inglasad gör balkongen till en tacksam yta att inreda.

 • Kök

  Modernt kök från 2021 i praktiskt avskilt läge. Vid utformandet av detta kök i kulören Veddinge grå har fokus lagts på ett enhetligt estetiskt utförande i kombination med goda förvaringsmöjligheter och en välutrustad maskinpark. Här finner man en induktionshäll med ovanhängande fläkt, integrerad diskmaskin i fullbredd, ugn, mikrovågsugn samt kyl och frys från Electrolux.

 • Sovrum

  Bostadens hjärta är en yta med perfekta mått för en dubbelsäng med tillhörande sängbord och diverse inredningsdetaljer. Ytskiktens kulörer följer samma tema som vardagsrummet och även detta utrymme är smyckat med trevliga taklister. Givetvis välkomnas man även här av den milsvida utsikten när man på morgonen rullat upp persiennen.

 • Badrum

  Liksom resterande delar av bostaden är även badrummet tacksamt nyrenoverat. Tonerna vi finner här är genomgående gråa och svarta vilket tillsammans med väl utvalda materialval och inredningsdetaljer skänker en stilsäker känsla. Särskilt utrustat med goda förvaringsmöjligheter i tvättställskommod och sidoskåp, såväl hand- som regndusch bakom vikbara glasdörrar, handdukstork som givetvis även denna följer det genomgående temat, samt stor spegel med integrerad belysning och möjlighet till ljusjustering efter personlig preferens.

Månadsavgift

3 466 kr/mån

Inkl. VA, kabel-TV, bredband via fiber (250 mbit/s) och bostadsrättstillägg.

Indirekt nettoskuldsättning

78 881 kr

1 315 kr/kvm. Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning med räkenskapsslut 2021-08-31.

Ventilation

Mekanisk frånluft.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 24/4 2018

Klass

E

Drift per år

Uppvärmning

7 500 kr

Försäkring

1 200 kr

Elförbrukning

3 600 kr

Summa

12 300 kr

Driftskostnaderna är uppskattade och kan skilja från faktisk förbrukning.

Närområde

Håkanstorp är barnvänligt och har nära till både förskola, grundskola, flertalet lekplatser och härliga grönområden där Bulltofta motionsområde nås på nolltid. Bekvämligheter såsom livsmedelsbutik, restaurang och gym finns på gångavstånd. Närhet till både inre samt yttre ringvägen, Värnhemstorget ligger endast ca 1500 m bort och busshållplats med förbindelse till centrala Malmö finns i området. Goda kommunikationer till både Lunds och Malmös universitet.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1960

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10.

Organisationsnr

746000-8308.

Tillåter delat ägande

Ja, med en minsta ägarandel om 10%.

Ekonomi

Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om ca 626 kr/månad för värme och varmvatten. Bränsleavgiften är en schablonkostnad och ingen avräkning eller justering görs efter faktisk förbrukning. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Kungsliljan 1 och Kattfoten 1. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.om. 2030-12-31.

Om föreningen

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10 är en äkta förening som bildades 1960 och förvärvade fastigheten samma år. Det finns 337 lägenheter i föreningen och samtliga upplåts med bostadsrätt.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen har 167 parkeringsplatser ovan mark (ca 100 kr/månad) samt 12 st i garage (ca 375 kr/månad). Separat kö tillämpas. I övrigt råder det boendeparkering i området, för att erhålla tillstånd kontaktas Malmö Stad.

Övrigt

Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.malmohus10.se.

Renoveringar

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR 1994 - Fönsterbyte 1998 - Byte vattenledningar 2015 - Fasadputsning 2017 - Renovering av gemensamma utrymmen 2018 - Renovering av fönster 2019 - Relining av avloppsstammar PLANERADE RENOVERINGAR Renovering av balkonger kommer ske när behov uppkommer.

Gemensamma utrymmen

Trevlig och stor innergård med mycket grönska i form av gräsmattor, planteringar och träd. Här finns även stensatta uteplatser, möblemang och grillmöjligheter till medlemmarnas förfogande. I övrigt har föreningen cykelrum, en övernattningslägenhet (300 kr/dygn), en festlokal (550 kr/tillfälle) samt 11 st tvättstugor som samtliga är utrustade med två eller tre tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum eller torkskåp.

Äger marken

Nej.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till fiber och i avgiften ingår ett TV-basutbud via Telenor samt bredbandsuppkoppling via Ownit (250/250 Mbit/s).

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

337 st.

Lokaler

7 st.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder